torsdag 9 december 2010

Rösti & kräftröra

Jag sa ju att jag skulle äta kräftor hela dagen idag! Och det har jag gjort! Och det var superduperjättegott.
Här ska ni få receptet på dagens frukost, lunch och middag:

Rösti & kräftröra

Du behöver till rösti:
  • potatis, så mycke du vill ha
  • lök
  • salt
Gör såhär:
  • Skala och riv potatis och lök på rivjärn (akta fingrarna)
  • blanda ihop, salta efter behag
  • kläm ur den rivna potatisblandnigen riktit ordentligt, den innehåller mycket vätska som inte ska med
  • ha stekpannan på medelvärme och ha i mycket smör
  • lagg i potatissmeten som den boll den har blivit då du klämmt vätskan ur den och platta till den i pannan med stekspade
  • sen är det bara att vänta tills röstin har blivit gyllenbrun å vända på den
  • tänk på att ha den på medelsvärme så att den inte bränns eftersom den ska vara i pannan en stund så det blir mjuk inuti och knaprig på kanterna

Du behöver till kräftröra:
  • kräftstjärtar (finns i mataffären, i fiskdisken)
  • majonnäs
  • crème fraïche
  • röd chili
  • lime
  • soja
  • salt och peppar
  • dill
  • pepparrotspasta (om man vill)
 Gör såhär:
  • Blanda ihop crème fraïche och majonnäs
  • ha i lite soja för sälta
  • riv skalet av en halv lime, pressa även i saften av lime halvan
  • ta ur fröna ur chilin (om du inte vill ha det mega starkt) och hacka så mycket chili du vill ha i små bitar
  • ha pepparrotspasta efter behag, jag hade bara en liten klick i
  • salta och peppra 
  • hacka mycket dill och ha i
  • blanda i kräftstjärtarna till sist, spar några att dekorera med 
Klart!


Såhär ser kräftsjärtarna ut som du ska spana efter i butiken

2 kommentarer:

Anonym sa...

Låter helt supersmaskens! Ska definitivt testas. :D

mirea sa...

jaaa! idag åt jag de kräftor som blev över som smörgåspålägg, mumsfilibabba!