Här ska ni få receptet på dagens frukost, lunch och middag:
Rösti & kräftröra
Du behöver till rösti:
- potatis, så mycke du vill ha
- lök
- salt
- Skala och riv potatis och lök på rivjärn (akta fingrarna)
- blanda ihop, salta efter behag
- kläm ur den rivna potatisblandnigen riktit ordentligt, den innehåller mycket vätska som inte ska med
- ha stekpannan på medelvärme och ha i mycket smör
- lagg i potatissmeten som den boll den har blivit då du klämmt vätskan ur den och platta till den i pannan med stekspade
- sen är det bara att vänta tills röstin har blivit gyllenbrun å vända på den
- tänk på att ha den på medelsvärme så att den inte bränns eftersom den ska vara i pannan en stund så det blir mjuk inuti och knaprig på kanterna
Du behöver till kräftröra:
- kräftstjärtar (finns i mataffären, i fiskdisken)
- majonnäs
- crème fraïche
- röd chili
- lime
- soja
- salt och peppar
- dill
- pepparrotspasta (om man vill)
- Blanda ihop crème fraïche och majonnäs
- ha i lite soja för sälta
- riv skalet av en halv lime, pressa även i saften av lime halvan
- ta ur fröna ur chilin (om du inte vill ha det mega starkt) och hacka så mycket chili du vill ha i små bitar
- ha pepparrotspasta efter behag, jag hade bara en liten klick i
- salta och peppra
- hacka mycket dill och ha i
- blanda i kräftstjärtarna till sist, spar några att dekorera med
Såhär ser kräftsjärtarna ut som du ska spana efter i butiken |
2 kommentarer:
Låter helt supersmaskens! Ska definitivt testas. :D
jaaa! idag åt jag de kräftor som blev över som smörgåspålägg, mumsfilibabba!
Skicka en kommentar