Igår tänkte jag vara hemma hela kvällen. Det tänkte inte Juho, så han sa att jag får välja vilken restaurang han vill, så går vi dit och äter. Lockar man mej med mat raderas "Nej" och "jag orkar inte" ur mitt ordförråd och jag blev så exalterad över förslaget så jag började genast googla retauranger. Eftersom den restaurangen jag ville gå till var fullbokad så valde Juho en annan, Bistrot le Porc som ligger precis brevid oss. Jag hade inga större förhoppningar eftersom jag gått förbi där många gånger och det har inte sett så värst lockande ut men ÅH SÅ FEL JAG HADE.
Så här står det på deras hemsida:
"Bistrot LE PORC is an affordable and relaxed french style bistro,
where the wizards of food create basic french bistro classics and more.
Suitable wines are easy to choose, all our wines are served by glass.
Our house beer is 1664 Kronenbourg"
where the wizards of food create basic french bistro classics and more.
Suitable wines are easy to choose, all our wines are served by glass.
Our house beer is 1664 Kronenbourg"
När vi kom dit så var det proppfullt, så vi fick boka bord 45 minuter senare och gå till en bar och dricka vin så länge vi väntade. När vi sen kom dit hade det lugnat sej lite och personalen var proffsig och stämningen härlig. På menyn fanns ett lagom antal rätter med reservation för att alla rätter kanske inte kunde serveras varje dag eftersom de använder sig av färska lokala råvaror. Super bra tyckte vi! I kanten av varje rätt fanns ett vin rekommenderat, ännu bättre tyckte vi.
Till förrätt valde jag en grönsakssoppa med blåmusslor och det vin som rekommenderades till. Det var så gott så jag blev alldeles till mej. Juho beställde baconinlindad getost på salladsbädd och den godaste öl cocktailen. Det gick snabbt att få maten och det smakade utmärkt.
Till huvudrätt tog jag grisinnerfilémedaljonger stekta i panna med gräddig cidersås och med det rekomenderade vinet till. Ja, det var så gott så jag var tvungen att ringa den bästa kocken jag vet, nämligen min pappa och berätta om detta mästerverk. Juho åt fyra olika korvar med surkål och det var också jättegott, tyckte till och med jag som inte är så förtjust i korv.
Till efterrätt fick jag tuulihatut (jag vet inte vad de heter så svenska) med vanliglass och chokladsås.
Vi var så glada över detta fynd, maten är den bästa jag ätit på rastaurang i Åbo (hittills) och priserna bland de lägsta. Dessutom ligger ju restaurangen bara ett stenkast från oss.
Vi brukar besöka olika restauranger med målet att ha besökt alla Åbos restauranger någon vacker dag, men redan i dag var vi påväg tillbaka till le Porc. Som tur hann de stänga! Nu har vi något att se fram emot nästa gång vi blir sugna på god mat.
Efter denna supermåltid gick vi till Jazzbaren monk där det var live performance, sen vidare till Bar Kuka och därifrån tvärs över gatan till en ny (?) bar som heter Bar Bryssel ja Arcadia Lounge där vi spenderade resten av kvällen.
Det var därför jag sov så länge idag.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar