söndag 13 mars 2011

Mandelbröd

Här kommer det utlovade brödreceptet. Jag har aldrig bakat dessa, det är Juho som är brödbagare i dethär hushållet. Men semlorna är supergoda, snabba att göra och innehåller inget vetemjöl.

För fyra semlor

Du behöver:
 
2 ägg
2 matskedar kvarg
2 teskedar fiberhusk
2 teskedar bakpulver
1,5 dl mandelmjöl
3 matskedar vetekli
1 matsked sesamfrön
150 g riven ost

Gör såhär:

  • Vispa äggen, tillsätt kvargen. 
  • Blanda ihop alla torra ingredienserna och blanda sen ihop dem med ägg-kvarg blandningen.
  • Blanda i den rivna osten. 
  • Först nu är det dags att vrida på ugnen till 225 grader, forma degen till 4 runda semlor, låt dem vila tills ugnen blivit varm. 
  • Ha i semlorna i ugnen ungefär 10 minuter eller tills de fått fin gyllenbrun färg.  

    Ingredienserna till semlorna är ganska dyra jämfört med vanliga bröd, men de räcker till många satser och om man vill baka men mindre kolhydrater (Low Carbs High Fat) är det absolut värt det. Semlorna går bra att frysa och rosta och de är lika goda med salt pålägg som med min favorit - jordgubbssylt och ost.
    Lycka till!



    Inga kommentarer: