tisdag 11 januari 2011

Cannelloni

Igår kom Juho till Åbo, han ville ha cannelloni och det fick han ju förståss. Cannelloni är namnet både på pastarören och på den maträtt man kan laga av dem.

Receptet till goda cannelloni finns på baksidan av paketet (Myllyn Paras) , men jag kan ju berätta iallafall.

Du behöver: 

1 paket cannelloni
500 gram köttfärs
2 lökar
3-4 vitlöksklyftor
1 morot
2-3 dl vatten
1 köttbuljong tärning eller 1 matsked köttfond
2-3 matskedar salasasås (men jag brukar använda hela burken)
½ tesked vitpeppar
1 matsked oregano
1 matsked basilika
100 gram riven ost

On top: 

2½ dl matlagningsgrädde
1 burk (400 gram) tomatkross
100 gram riven stark ost, t.ex. parmesan

Gör såhär:

Bryn köttfärsen och ha i hackad lök, riven morot, vatten, buljong, salsasås och krydda efter behag. Ha till sist i den rivna osten och blada ihop.

Nu ser det ut såhär


Sen kommer det roliga (läs: svåra), att fylla cannelloni rören med köttfärsen. Jag brukar ha en liten sked, ta skeden full med köttfärs och trycka cannelloni röret mot skeden och liksom "skyffla" in köttfärsen. Det brukar vara enklast. Men alla sätt är bra, utom dom dåliga.



Nånstans här kom Juho hem, så jag glömde fota dom fyllda cannellonirören, men ni kan föreställa er. Jag har förresten inte använt alla cannelloni, för dom ryms inte i min lilla ugnsfasta form.

Gör såhär: 

Sen ska matlagningsgrädden och tomatkrossen blandas ihop och hällas över de fyllda rören, om det blir köttfärs över kan man hälla med det också. Tänk på att detta ska "koka" pastan mjuk i ugnen så det är viktigt att det täcker all pasta. På med riven ost och in i ugnen i 20-30 minuter, på lägsta falsen och i 225 grader.



Färdigt! Som lasange, men jag lovar, hundra gånger godare!

(Ni får ursäkta dålig bildkvalitét, jag är no good med det nygamla objektivet)

Inga kommentarer: