tisdag 10 maj 2011

Nya smaker

 Lately har jag ätit saker jag aldrig ätit förut. Spännande! 
Vi åt överraskningsmeny på Smör och överraskning blev det. 
Jag som inte annars är så förtjust i rå mat fick lite av en chock då vi först serverades lax och sill tartar, alltså rå lax och sill i ett snapsglas.


 Förrätt nummer två var råa pilgrimsmusslor, kanske mer kända som scallops. 
Något jag länge velat smaka men aldrig kommit mej för. Musslorna serverades med bl.a. tryffelolja, vilket inte heller har smakat tidigare.


Såhär ser skalet ut
 Och förrätt nummer tre var en kalvtartar, dvs råbiff med ångat ägg. Alltså helt rått kött.


Även om jag inte gillar rött kött och helst vill ha min biff well done så tyckte jag om förrätterna, det var så spännande med helt nya matupplevelser, och kockarna hade nog gjort välkomponerade rätter som smakade super. 

Till huvudrätt fick vi entrecôte och lökpuré och rökig sås. Jättegott, speciellt med tanke på allt det råa köttet innan så njöt jag extra mycket av den grillade biffen.

Första efterrätten var något av det häftigaste jag ätit, vitchokladtryffel inne i en boll av maräng, och bollen var sedan lagd i ett litet glas cava (vitt spanskt skumvin) där den började bubbla och skumma.  
Det var sååå gott!!!

Den andra efterrätten vad mudcake, hallonskum, och tre olika glassbollar med smak av banan, hallon och timjan. Även om det var gott kom det kom inte ens i närheten av tryffelmarängbollen, nam nam nam.

Gå absolut till Smör och ät, men boka bord i god tid för de verkar ha fullbokat hela tiden.

(Alla bilder är lånade från Google)

Inga kommentarer: